Bean To Bar %69 Nikaragua Limonlu - Tablet Çikolata
Bu çekirdekler tek tek seçilip elde ayıklandı. Orta kavruldu. Kabuklarından ayrıştırıldı. Konçlandı. Temperlendi. Kalıplandı ve elde sarıldı.
Kakao çekirdeklerini ayıklarken, onları eşsiz kılanın kusurları olduğunu göz önüne alıyoruz. Bazı kusurlu çekirdeklerini bütünün bir parçası olarak bırakıyoruz.
Kakao çekirdeğinden çikolata bara anlamına gelen "BEAN TO BAR” akımının Türkiye’deki öncüsü olmayı hedefliyoruz. Bu akımın etik, çevresel ve sürdürebilirlik özellikleriyle elde edilmiş kakao tanelerinin yetiştiği iklim ve toprak çeşidine göre değişen tat notalarını kavurma metodumuzu da ayarlayarak çikolata barlarımıza yansıtmayı amaçlıyoruz.
Kokoa Kamili Brian Lobue ve Simran Bindra tarafından kurulmuştur. Kilombero vadisindeki kakao çiftçilerinin ürünlerini ucuza kapamak yerine yüksek fiyatlarla alarak onlara destek oluyorlar. 3 bin küçük çiftçiden ıslak kakao meyvelerini alarak, fermantasyon ve güneşte kurutma teknikleriyle yüksek kaliteli kakao çekirdeği elde ediyorlar. Ayrıca çiftçilere ekilmek üzere kakao çekirdekleri dağıtarak kakao ağaçlarının artışına destek oluyorlar. Bu sayede geçtiğimiz üç senede yaklaşık 140 bin ağaç dikimi gerçekleşmiştir.
Net Miktar: 50 gr.
Gana Limonlu
Saklama Koşulları: Serin (18 - 20°C), kuru ve kokusuz yerde muhafaza ediniz.