Bean to Bar %80 Madagaskar- Tablet Çikolata
Bu çikolata bar için, fermente edilmiş ve güneşte kurutulmuş organik kakao çekirdeklerini Madagaskar’da Bejofe Estate’den getirdik.
Bu çekirdekler tek tek seçilip elde ayıklandı. Orta kavruldu. Kabuklarından ayrıştırıldı. Konçlandı. Temperlendi. Kalıplandı ve elde sarıldı.
Kakao çekirdeklerini ayıklarken, onları eşsiz kılanın kusurları olduğunu göz önüne alıyoruz. Bazı kusurlu çekirdeklerini bütünün bir parçası olarak bırakıyoruz.
Kakao çekirdeğinden çikolata bara anlamına gelen "BEAN TO BAR” akımının Türkiye’deki öncüsü olmayı hedefliyoruz. Bu akımın etik, çevresel ve sürdürebilirlik özellikleriyle elde edilmiş kakao tanelerinin yetiştiği iklim ve toprak çeşidine göre değişen tat notalarını kavurma metodumuzu da ayarlayarak çikolata barlarımıza yansıtmayı amaçlıyoruz.
Madagaskar’da Sambirano vadisinde bulunan Bejofe Estate, Bertil Akesson’un ailesinden yadigardır. 2 bin hektarlık bu organik kakao çiftliğinde senede 300 ton kakao üretilir. Trinitario ve Limitli Criollo çeşitleri bulunmaktadır. Güneşte kurutulan ıslak kakao tanelerinin kalitesi sayesinde craft çikolata dünyasında en çok aranan single origin kakao çekirdeğidir.
Net Miktar: 50 gr.
Alerjen Uyarısı: Alerjen içermez. Eser miktarda fıstık, fındık, badem, ceviz, susam, süt, glüten ve yumurta ürünü içerebilir. Alkol, domuz yağı ve katkıları içermez.
Saklama Koşulları: Serin (18 - 20°C), kuru ve kokusuz yerde muhafaza ediniz.
Tadım Notaları: Limon, Hurma, Frambuaz
Sizler için seçtiğimiz en özel ürünler